fredag 16 januari 2009

Securitasjävel



Bussen hem var smockfull. Trodde ingen orkade kontrollera biljetter när det finns så många passagerare, men jag hade fel. Japp, biljettkontrollanten från securitas började med oss längst fram, och kom inte så mkt längre. Bredvid mig stod en mörkhyad tjej i min ålder, med sjal på huvudet. Ja, i det här fallet spelar det faktiskt roll.

När securitaskärringen kom fram till henne, bad hon först om biljett. Tjejen tog fram både busskort och kvitto. Securitastanten frågade vilket år hon var född, och hon svarade. Då bad kontrollanten om att få se id-kort, vilket tjejen inte hade med sig.

Här börjar det bli riktigt kränkande. Tjejen var tvungen att fylla i en blankett, där hon skulle skriva namn, personnummer etc. När hon var färdig, började kontrollanten läsa det som stod - långsamt. Som för att kolla med henne att hon inte läste fel. Jag sneglade diskret på lappen, och såg att det var mycket tydligt skrivet..

Nu skulle kontrollanten ringa någonstans, antagligen till någon myndighet, och det skulle tvunget göras där, vid den stackars tjejen, och på bussen med tonvis av observerande människor.

När tjejen skulle gå av bussen, följde kontrollanten med!

Skulle någon med "svenskt" utseende bli behandlad på det här sättet?

1 kommentar:

Cecilia sa...

inga kommentarer känns det som. Förstår inte securitas -__-'