onsdag 27 maj 2009

Debatt på skolan

Idag debatterade representanter från Ung vänster, SSU, Grön Ungdom (Maria Ferm!), PP, LUF, KDU, och MUF på vår skola. Det var kul att lyssna på. Och nej, tyvärr Emma, jag har ingenting argt att säga.

Hanna Dönsberg, tror jag att piraternas representant hette. Hon yttrade sig bara en gång under hela debatten, och det var någonting kort om den hotade integriteten. Ingenting nytt. Jag tycker att det börjar bli dags för piratpartiet att börja ta ställning i fler frågor, så att man som väljare vet hur de kommer att rösta i andra frågor om de kommer in till parlamentet. EU tar ju upp så mycket fler frågor än vad PP har tagit ställning till.

En annan sak jag inte gillade från högerns sida var att representanterna ofta talade ur sin egna eller ungdomsförbundens ståndpunkt, som inte alltid är samma som moderpartiets. Det, kära läsare, är att lura folk.

3 kommentarer:

Matilda sa...

Sen måste man ju tänka på att det är helt olika organisationer med olika handlingsprogram också. Man kan ju inte yttra sig om något man som organisation har röstat om att inte tycka. Och alla där var ju från ungdomsförbunden, inte representanter från moderpartiet.

Maggie sa...

Matilda: Ja, de representerade ungdomsförbunden, men syftet med debatten var ju att få ungdomar att vilja rösta. Man röstar på moderpartiet, inte ungdomsförbundet. Därför tycker jag att de kunde ha varit tydligare med vilka åsikter som tillhör vem.

Hanna Dönsberg sa...

Hej! Kul att du kom på debatten :)

Jag ska försöka förklara ungefär hur det är tänkt, när det kommer till anledningen för oss att vara ett fokusparti.

För det första, så tycker vi vår politik behandlar frågor som är så grundläggande i en demokrati att de förtjänar fokus.

Och för det andra, så är vi inte ute efter regeringsmakt. Vi vill inte utse massa ministrar på områden vi inte har någon politik omkring - det skulle såklart bli totalt kaos! Vi sträcker ut handen till andra partier, samtidigt som vi kritiserar allting som beslutas som inskränker på den personliga integriteten.

Om du vill veta mer om vår politik så kan du läsa principprogrammet här: http://www.piratpartiet.se/principer

Christian fick som du vet mandat i europaparlamentet, hans blogg finns här: http://christianengstrom.wordpress.com/
Där kan du följa hans arbete i Bryssel.

Ta hand om dig!